vlinder

tiffany vlinder


Deze vlinder is het uithangbord van mijn atelier. Het is een weerschijnvlinder. Het bijzondere van deze vlinder (in het echt) is dat hij bij een bepaalde lichtval blauw is, zoals hieronder.
Er hoort een verhaaltje bij. Toen ik een keuze ging maken voor een naam voor mijn atelier, wilde ik graag dat die weergaf wat ik zo mooi vind aan het glas in lood. En dat is de weerschijn. Door het licht dat door het glas valt verandert de hele lichtval en daardoor de sfeer in een ruimte waar het hangt. Naast glas in lood ben ik dol op vlinders. Dus toen er een weerschijnvlinder bleek te bestaan, was de keuze snel gemaakt.

Het ontwerp van dit glaswerk is van mijn hand. De gebruikte techniek is Tiffany, waarbij ik afgeweken ben van het platte vlak, want zoals u hieronder kunt zien staan de vleugels schuin tegen het lijfje aan. Ik heb qua kleurstelling gekozen voor paars en amber. De spanwijdte is 43 cm.
Tot slot nog de foto die als achtergrond van deze website fungeert. Dat is een foto van de weerschijn van de vlinder. De zon schijnt er doorheen op wit papier. Aan de bovenkant van de foto is de glazenvlinder nog te zien. Het glas dat ik gebruikt heb heet 'waterglas' en in de weerschijn is duidelijk te zien waarom dat zo heet.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten